Laat zien waar je voor staat
Het nieuwsgierigste bureau van Nederland
Animaties

Animaties

De verbinding van een goed script en heldere beeldtaal

Een animatiefilmpje is een ideale manier om een complexe boodschap in het kort goed uit te leggen. De kunst is om een omvangrijk, ingewikkeld verhaal te vertalen naar de essentie. En dit dan over te zetten in begrijpelijke zinnen voor de voice-over en heldere beeldtaal voor de visuele ondersteuning.

Explanimation met een doordachte synopsis, script en storyboard

Filmen is schrijven. Ook een animatiefilmpje, ook wel explanimation genoemd, begint met een blanco vel papier. Op basis van je briefing schrijft een van onze scenaristen een synopsis. Dat is een schematische opbouw waarin we een zogenoemd narratief uitwerken in verschillende scenes en suggesties aangeven voor de verbeelding van het verhaal.De crux is dat de voice-over niet alles hoeft te zeggen wat de kijker ook ziet. Het gaat om een dynamische afwisseling van tekst en beelden die elkaar ondersteunen. Hierdoor krijgt het filmpje een lekker tempo. Een vaak gemaakte fout is dat de voice-over tekst veel te lang is, waardoor het filmpje statisch wordt.Na jouw akkoord op de synopsis werken we het verder uit in een definitief script en een storyboard, waarin je al een goede indruk krijgt hoe het filmpje er uit komt te zien.

Animaties voor strategie of uitleg van complexe processen

Bij Reputations zijn we specialist in de productie van animaties met een complexe boodschap. Of het nu gaat om een nieuwe organisatiestrategie, de uitleg van een complex proces of een instructiefilm; wij vertalen het naar een begrijpelijk filmpje. 

Korte animaties laten maken voor social media 

Daarnaast maken we ook korte animaties voor (sponsored) gebruik op social media. Deze hebben een hoge attentiewaarde en zijn zeer geschikt voor wervings- en promotiecampagnes.

Verschillende stijlen voor animaties en videofilmpjes

De graphic motion artists van Reputations kunnen je verhaal uitwerken in verschillende stijlen. We brengen de explanimation tot leven in 2D-stijlen met characters of in de vorm van ‘uit de hand’ geschetste, cartooneske filmpjes. Ook een mix van animatie met video of zelfs 3D-producties zijn mogelijk.

Dit filmpje voor EY is gemaakt in een originele cartooneske tekenstijl. Deze vorm is zeer geschikt om complexe onderwerpen te presenteren. We passen deze stijl ook vaak toe om veranderingen en nieuw beleid binnen organisaties uit te leggen.
Dit filmpje voor octrooibureau EP&C is geanimeerd met 2D-characters. In overleg bepalen we welke characters het best passen bij jouw organisatie. Door gebruik te maken van huisstijlkleuren passen de filmpjes bij jouw visuele identiteit.
In deze explanimation voor USG HR Professionals zetten we een nieuwe propositie in twee minuten neer voor de prospect. Het scheelt salesmensen heel veel tijd om het aanbod uit te leggen en is een prima start voor een salesgesprek. Het filmpje werkt ook online goed als wervende post op social media.
Dit filmpje voor fikKs is gemaakt in klassieke tekenstijl. In deze variant worden de tekeningen snel in beeld gebracht. Het is ook mogelijk om een hand in beeld te zien die de tekeningen maakt.
Dit interne wervingsfilmpje voor USG People bestaat uit een mix van animatie en video.