Aantrekkelijke en doeltreffende communicatie over pensioen. Het kan.

pensioencommunicatie

Pensioen: het is geen favoriet onderwerp van werknemer en werkgever. Toch is er voldoende over te vertellen, zeker gezien de veranderingen die eraan komen. Bovendien, pensioencommunicatie is een wettelijke plicht. Maar zie het niet als moetje. Met goede pensioencommunicatie informeer én bind je deelnemers en andere stakeholders.

Van jaaroverzicht tot chat

Voor pensioenfondsen, hun bestuurders, pensioenuitvoerders, beleggers en risicomanagers is pensioencommunicatie altijd een actueel onderwerp. Niet alleen vanwege de huidige pensioentransitie. Er zijn namelijk vele vormen: van jaaroverzichten, deelnemersbrieven en nieuwsbrieven tot blogs, infographics en chats. De inhoud varieert ook, van waarde-updates, deelnemerscommunicatie, klantenservice en stakeholdersinformatie tot positionering en campagnes.

Informeer en betrek pensioendeelnemers

De Wet pensioencommunicatie dwingt af dat deelnemers (werkenden en gepensioneerden) op de hoogte worden gehouden van de opbouw, risico’s en keuzes. Hoe je als fonds, bestuurder, uitvoerder of belegger communiceert, wordt behalve door de wet ook door de eigen communicatiestrategie bepaald. Hoe informeren we onze deelnemers goed en hoe houden we ze tegelijkertijd betrokken en enthousiast? En hoe communiceren we met andere stakeholders en relaties en met de buitenwereld in het algemeen? Pensioencommunicatie is een serieuze klus.

Klaar voor het nieuwe pensioenstelsel?

Reputations heeft veel ervaring als pensioencommunicatiebureau. We adviseren en ondersteunen pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties, beleggingsinstellingen, verzekeraars en risicomanagers bij het helder, aantrekkelijk en merkgericht communiceren. We helpen bij deelnemerscommunicatie, corporate communicatie en ondersteunen bij de communicatieve voorbereidingen op het nieuwe pensioenstelsel.

Meer weten over prijswinnende pensioencommunicatie?

Wil je meer weten over doeltreffende en aantrekkelijke pensioencommunicaties? En over de diepgaande pensioenkennis van de specialisten van Reputations en onze (prijswinnende) ondersteuning? Neem contact met ons op.