Cardano: met een fictief pensioenfonds de transitie duidelijk uitgelegd

Voor veel pensioenfondsen is de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel een disruptieve operatie. Pensioen- en risicospecialist Cardano staat erom bekend dat ze haar expertise niet alleen met eigen klanten wil delen, maar het belang van de hele sector wil dienen. Er verandert veel en zelfs voor doorgewinterde pensioenprofessionals is het vaak taaie kost. Dus, hoe maak je dit behapbaar?

Ontwikkeling reeks korte videofilms

Om de impact van keuzes en veranderende regels inzichtelijk te maken ontwikkelde Reputations voor Cardano een reeks korte online videofilms. Hierin staan drie deelnemers van het fictieve fonds Ons Pensioen centraal. Elke deelnemer vertegenwoordigt een generatie voor wie de transitie naar het nieuwe stelsel specifieke gevolgen heeft. Een verrassende, aansprekende en toegankelijke manier van storytelling om deze ingewikkelde materie te duiden.

Opleidingsinstituut zet filmpjes nu ook in

De videoserie is in de markt zeer goed ontvangen. Dat het format werkt, blijkt ook wel uit het feit dat o.a. de SPO (Stichting Pensioen Opleidingen) de filmpjes met instemming van Cardano nu gebruikt op hun online leerplatform. Daar zijn we uiteraard heel trots op.

Wil je de video’s bekijken? Hieronder de trailer en een overzicht van alle afleveringen.

De videoserie behandelt de volgende onderwerpen:

Aflevering 1: Welk pensioencontract kiezen we?

Aflevering 2: Projectierendement en spreiden

Aflevering 3: Renterisico’s afdekken

Aflevering 4: Inflatierisico’s over het hoofd gezien

Aflevering 5: Beschermings- en overrendement

Aflevering 6: Solidariteitsreserve

Aflevering 7: Invaren