Wij Werken Samen

USG | geen wij geen zij

USG Professionals wil zich onderscheidend positioneren ten opzichte van bekende, klassieke detacheerders. USG Professionals stelt opdrachtgevers expertise van hoogopgeleide professionals in de vakgebieden legal, finance en marcom ter beschikking. Detacheren is nog slechts één van de diensten, vaker gaat het om maatwerk tegen een fixed fee.

De vraag. Het dilemma van USG Professionals is dat het twee belangrijke doelgroepen heeft: aan de ene kant de opdrachtgevers die zoeken naar een voorspelbare, kosteneffectieve oplossing. Aan de andere kant de professionals die zich willen ontwikkelen in een omgeving die vrijheid en uitdaging biedt. Hoe kunnen we die beloften met elkaar verbinden in één pakkend thema?

USG Professionals. WIJ WERKEN SAMEN.  We gingen op zoek naar het leidend principe USG People. Een inspirerend zinnetje, een verhaal dat richting geeft aan alle marketing- en communicatie en intern gewenst gedrag stimuleert. We noemen het ook wel de bron van inspiratie voor een organisatie. Wij Werken Samen is de optelsom van bestaansrecht, identiteit, drijfveren en toegevoegde waarde.

Brand story

We stelden vast dat samenwerken de kern van het DNA van USG Professionals is. Of het nu met elkaar, tussen bedrijfsonderdelen of met de klant is. 

USG Professionals. Wij Werken Samen. Dit werkten we uit in topische zinnen op (fictieve) billboards, om te laten zien hoe het werkt en in een basic brand story.

Leidend principe

Het leidend principe Wij Werken Samen is de centrale boodschap op de website.

Commercials

In een serie van vijf commercials werkten we de vernieuwde positionering vanuit verschillende invalshoeken uit.

Animaties

In lijn met de nieuwe positionering maakten we een aantal animaties om de onderscheidende werkwijze van USG Professionals, waarbij detacheren niet meer de kerndienst is, helder uit te leggen.

Event

We presenteerden de vernieuwde positionering in een bruisend event: Springspiration in de HMH in Amsterdam aan alle medewerkers en klanten van USG Professionals. Een feestelijk interactief samenwerkevent met inspirerende sprekers. Reputations was verantwoordelijk voor ontwikkeling en creatie van het format en de inhoudelijke organisatie.