Het nieuwsgierigste bureau van Nederland
Het nieuwsgierigste bureau van Nederland

Vacature: copywriter

Kom werken bij het nieuwsgierigste bureau van Nederland

Gezocht: copywriter

Reputations, het nieuwsgierigste bureau van Nederland, heeft per direct ruimte voor een veelzijdig copywriter met minimaal drie jaar ervaring.

Geen dag is hetzelfde

Om te weten of jij de copywriter bent die wij zoeken, schetsen we hier in het kort hoe een werkdag er uit zou kunnen zien: je begint ’s ochtends met een blog voor een IT-bedrijf; je hebt je verdiept in hun dienstverlening, begrijpt wat hun onderscheidende kracht is en probeert dat nu te vatten in een originele heading en allesomvattende intro. Gelukt! De volgende klus behandelt een probleem van een totaal andere orde: met wervende copy op Instagram en Facebook probeer je mensen te verleiden om zich in te schrijven voor een nieuwe afslankmethode. Na een lichte lunch, je bent geïnspireerd geraakt door die afslankers, staat een korte brainstorm over de LinkedIn-campagne van een marktonderzoeksbureau op het programma. Je maakt daarna een begin met de teksten voor de website van een innovatief circulair bedrijf en je krijgt een briefing voor de mailing van een verzekeraar. En eh, was dat script voor die animatie over octrooirecht al klaar? Want ja, er is altijd wel een deadline die je moet halen.

Iets voor jou?

Past dit ongestructureerde, maar zeer afwisselende takenpakket bij jou?

Ben je creatief, schrijf je niet in vaste sjablonen, altijd op zoek naar een originele invalshoek en word je blij van een heading die de doelgroep aantoonbaar verleidt tot verder lezen of doorklikken? Ben je inventief en weet je hoe je teksten SEO-proof maakt zonder het er te dik op te leggen? Ben je bovendien iemand die van nature nieuwsgierig is naar van alles en nog wat, die altijd vragen stelt en het naadje van de kous wil weten omdat je weet dat je alleen goed kunt schrijven als je echt begrijpt waarover het gaat?

Als het antwoord op al deze vragen een oprecht ‘ja’ is, willen we je graag leren kennen en is de baan misschien wel voor jou.

Reputations

Bij Reputations geloven we dat succesvolle marketing en communicatie altijd begint met het stellen van de juiste vragen. Met een hecht, compact team brengen we dit in de praktijk voor aansprekende klanten. Dat zijn vaak kennisintensieve bedrijven. Je moet je dus kunnen verdiepen in complexe onderwerpen en denkt en werkt op HBO-plus of WO-niveau. We leggen de lat hoog en eisen veel van elkaar om onze klanten de beste kwaliteit en service te bieden. Niet voor niets zijn we al twee jaar op rij bekroond op de Grand Prix Contentmarketing.

Werken bij Reputations moet vooral ook leuk zijn, vinden wij. We lachen veel en we doen regelmatig samen leuke dingen. Begin januari 2021 verhuizen we naar Creative Valley, bovenop Utrecht CS. Een inspirerende werkplek op een toplocatie.

Het gaat voorlopig om een tijdelijk contract voor zeven maanden, voor 32 uur per week.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.
Je kunt reageren tot en met 27 november.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Toegestane bestandstypen: pdf, docx, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, docx, Max. bestandsgrootte: 10 MB.