Contentmarketing

Journalistieke contentmarketing; impact, urgentie, engagement

Journalistieke contentmarketing wordt ook wel branded journalism genoemd. De unieke combinatie van ons journalistieke vakmanschap en het vermogen om creatieve, aansprekende formats te ontwikkelen, leveren prijswinnende premium content op. Belangrijker: het leidt aantoonbaar tot meer engagement en merkvoorkeur.

Waarom journalistieke contentmarketing zo goed werkt

  • Mensen zijn marketing wise; ze mijden ‘verkooppraatjes’ vermomd als content en laten zich steeds minder gemakkelijk verleiden door call-to-actions.
  • Evenwichtige, geobjectiveerde informatie in een herkenbaar journalistiek format wekt nieuwsgierigheid en vertrouwen.
  • Storytelling in een journalistiek format sluit aan bij wat mensen gewend zijn van reguliere media. Je doelgroep komt snel tot de kern van de boodschap.
  • Je boodschap slijt in door de kracht van herhaling. We diepen een thema uit vanuit meerdere invalshoeken in diverse journalistieke genres.

Storytelling is een begin, de juiste vragen stellen maakt het verschil

Het basisidee van storytelling is natuurlijk prima. Aansprekende verhalen blijven langer hangen dan opsommingen informatie. Maar het tweede deel van het woord zegt het al, het is ‘telling’. Zenden dus. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we een onderwerp vanuit het perspectief van het publiek vanuit verschillende kanten belichten. Door de vragen te stellen waarvan je weet dat ze bij jouw doelgroepen leven.

Voor merken en organisaties die zich willen onderscheiden op inhoud

Onze aanpak past het best bij organisaties en merken die een authentiek en overtuigend verhaal te vertellen hebben. Of het doel nu een hogere naamsbekendheid, thought leadership, het verhogen van conversies of het simpelweg meer verkopen van producten is; wij adopteren jouw doelstelling en helpen je die te realiseren.

Journalisten, (online) marketeers, creatieven

We hebben alle disciplines om jouw journalistieke contentmarketing te realiseren in huis. We stellen voor jou een dedicated team samen en hanteren een efficiënte werkwijze om meer impact en engagement met jouw contentmarketing te realiseren.